01.10. 2023 Novinky

Vývoj stavby projektu Al Hambra k 1. říjnu 2023

Dokončování bytů ve fázi 2 (byty s písmenem B před číslem bytu):

Developer stavebně dokončí fázi 2 a všechny byty v této části do konce prosince tohoto roku. Týká se to i bytů, jejichž předání bylo plánováno dříve. Důvodem zpoždění je výrazné urychlení prací na fázi 3 a plán dokončit vnitroblok s bazénem ještě před převzetím bytů klienty, aby byl zajištěn komfort užívání a bezpečnost. Dalším podstatným faktorem je čekání na připojení fáze 2 a 3 dodavatelem elektrické energie a vody s rezervací potřebné kapacity energií. Potřebné žádosti již byly podány a podmínky splněny, délka procesu schvalování je však mimo kontrolu a vliv developera. Vzhledem k nedávným problémům s dodávkami elektřiny a vody v Hurgádě, které vedly k zahájení posilování této infrastruktury, se očekává delší doba schvalování žádosti o připojení. Po dokončení bytů, které bude klientům oznámeno měsíc předem, mohou klienti byty začít zařizovat i pokud ještě nebude projekt připojen na dodávky energií, aby byly byty po připojení ihned připraveny k užívání. O připojení bytů bude poskytnuta informace, až bude známa. Předpoklad je připojení do konce tohoto roku.

Dokončování bytů ve fázi 3 (byty s písmenem C před číslem bytu):

Byty v této části projektu se budou postupně dokončovat, jako první se budou předávat do užívání byty se smluvním termínem předání do konce letošního září (případně dříve), další budou následovat s prioritou podle termínů ve smlouvách. Dokončení bytů bude klientům oznámeno jeden měsíc předem, klienti si poté mohou sami zvolit, kdy si byty převezmou (platí i pro fázi 2). 

Zahájení provozu pláže:

Od 1. října vstoupila v rezortu v platnost nová pravidla o užívání pláže, protože společnost AKA byla nucena reagovat na novou ekonomickou situaci v zemi z důvodu vysoké inflace a velmi vysokého prudkého oslabení kurzu egyptské libry vůči západním měnám. Dalším zásadním faktorem je nová vysoká daň uvalená státem na soukromé pláže, která v době stanovení původních podmínek neexistovala. Aby byla zajištěna úroveň služby a trvalý provoz pláže pro majitele bytů v rezortech Princess a Al Hambra 1st Avenue, což je hlavním zájmem a cílem společnosti AKA, je nutné zavést změnu klubového předplatného oproti původnímu plánu. Oficiálního vysvětlení schválené developerem najdete zde: